Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: بر اساس مصوبه کارگروه سازگاری با کم آبی استان با توجه به تداوم شرایط خشکسالی در سال آبی جاری، کشت شالی به صورت غرقابی در اراضی تحت پوشش چاه ها در استان ممنوع است.

به گزارش خبرگزاری برنا از گرگان؛ عبدالاحد باشقره با هشدار خشکسالی سال جاری اظهار کرد: با توجه به شرایط خشکسالی که از سال آبی گذشته آغاز شده است و کسری مخزن سفره های آب زیرزمینی و به جهت جلوگیری از وارد شدن صدمه به منابع آب و محصولات زراعی ، توصیه می شود ضمن خودداری از کشت محصولات پرآب طلب با استفاده از آب های زیرزمینی، کشت آبی بهاره و تابستانه به میزان ۲۰ درصد سطح مجاز تحت کشت چاه ها کاهش داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: هرگونه بهره برداری از چاههای کشاورزی که پروانه بهره برداری آنها تمدید نشده باشد غیر مجاز تلقی و مشمول پرداخت خسارت وارده به آبهای زیرزمینی می شود ، لذا قبل از شروع بهره برداری از چاهها نسبت به تمدید پروانه بهره برداری اقدام شود.

 باشقره بیان کرد: چاههای کشاورزی که با کشت محصولات پر آب طلب اقدام به بهره برداری از آبهای زیرزمینی به میزان بیش از سقف مندرج در متن پروانه های بهره برداری خود نمایند مشمول پرداخت خسارت وارده به آبهای زیرزمینی می شوند، لذا از چاهها صرفاً جهت تامین آب اراضی تحت پوشش مشخص شده در پروانه های بهره برداری صادره استفاده شود و از هر گونه تامین آب اراضی مجاورین خودداری شود.

وی به کشاورزان توصیه کرد: در راستای استفاده بهینه از منابع آب نسبت به فعال نمودن سیستم های آبیاری تحت فشار اقدام لازم به عمل آید.

 باشقره افزود: در راستای حفاظت کمی وکیفی سفره های آب زیرزمینی و در جهت رعایت حقوق دارندگان چاههای مجاز ازهرگونه حفر و بهره برداری از چاههای غیر مجاز خودداری شود که درصورت مشاهده حفرهرگونه چاه غیرمجاز و اضافه برداشت آب از چاههای مجاز موضوع به گروههای گشت و بازرسی منابع آب فعال درسطح منطقه و امورهای منابع آب شهرستان ها اطلاع داده شود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گلستان بهره برداری منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۱۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل چاه‌های کشاورزی بهترین راهکار تعادل در مصرف آب

معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای فارس با اشاره به اهمیت حفظ منابع آبی، بهترین راهکار تعادل رساندن منابع و مصارف علاوه بر طرح احیا و تعادل‌بخشی را کنترل اضافه برداشت‌های بی‌رویه‌ای که از طریق چاه‌های پروانه‌دار انجام می‌شود، دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، کرامت‌الله کریمی مزیدی در نشست شورای انسجام‌بخشی صنعت آب و برق در راستای پیشرفت اجرایی شدن شیوه‌نامه مدیریت توامان منابع آب و مصرف برق چاه‌های کشاورزی در شیراز با اشاره به وضعیت منابع آب استان گفت: تا امروز، میزان 247 میلی‌متر میانگین بارش ایستگاه‌های منتخب استان در سال آبی جاری است و کاهش حدود 17درصدی، نسبت به میانگین بلند مدت بارش استان داریم.

عضو هیئت مدیره و معاون حفاظت و بهره‌برداری آب منطقه‌ای فارس بهترین راهکار تعادل رساندن منابع و مصارف علاوه بر طرح احیا و تعادل‌بخشی را کنترل اضافه برداشت‌های بی‌رویه‌ای که از طریق چاه‌های پروانه‌دار انجام می‌شود، دانست و افزود: حجم زیاد کسری مخزن فارس از طریق برداشت‌های غیر مجاز از چاه‌های پروانه‌دار مدیریت می‌خواهد.

وی با بیان اینکه عزم جدی به منظور مدیریت برداشت از چاه‌های کشاورزی وجود دارد، ادامه داد: شیوه‌نامه مدیریت توامان منابع آب و مصرف برق چاه‌های کشاورزی با امضای مقام عالی وزارت نیرو در اردیبهشت‌ماه 1402 به کلیه شرکت‌های آب منطقه‌ای، شرکت‌های برق منطقه‌ای، شرکت‌های توزیع برق استانی و شرکت توانیر ابلاغ و موظف به اجرای شیوه‌نامه موصوف شدند. 

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای فارس با تصریح اینکه چنانچه چاه‌ها مجهز به کنتور باشند، حجم آب از آن طریق محاسبه خواهد شد، گفت: در صورت نداشتن کنتور، حجم برداشت آب بر اساس میزان انرژی مصرفی اندازه‌گیری می‌شود.

کریمی مزیدی با بیان اینکه بر این اساس مشترکان به سه قسمت تقسیم می‌شوند، گفت: نخست مشترکینی هستند که مصرف انرژی چاه آنها در محدوده سهمیه انرژی مجاز ماهانه یا حداکثر تا 3.1 برابر بیش از آن است، از نظر مصرف انرژی به عنوان مشترک با مصرف مجاز محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: دوم مشترکانی هستند که مصرف انرژی ماهانه آنها از 3.1 تا 7.1 برابر بیش از سهمیه انرژی مجاز ماهانه است، از نظر مصرف انرژی به عنوان مشترک پرمصرف محسوب می‌شوند و سوم مشترکانی هستند که مصرف انرژی ماهانه آنها بیش از 7.1 برابر بیش از سهمیه انرژی مجاز ماهانه است، از نظر مصرف انرژی به عنوان مشترک بد مصرف محسوب می‌شوند.

کریمی مزیدی در پایان گفت: نحوه برخورد با مشترکین هر 3 گروه پس از ارسال پیامک و توجیه مشترک و نیز مراجعه گروه‌های گشت و بازرسی به محل چاه و بازدید میدانی مبنی بر مشخص شدن نحوه مصرف انرژی است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • صید ماهی بدون پروانه در این شهر ممنوع شد
  • کنترل چاه‌های کشاورزی بهترین راهکار تعادل در مصرف آب
  • کارفرمایان استخدام کننده افغانستانی‌ها بخوانند/ جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟
  • جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟
  • دو بنای غیر مجاز در بهشهر قلع و قمع شد
  • بهره برداری از مزرعه اکولوژیک پرورش شتر داشتی درزاهدان،بزودی
  • یک حلقه چاه آب غیر مجاز در تنگستان پلمب شد
  • بهره‌برداری یک هزار تخت بیمارستانی جدید در هرمزگان
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • صدوراخطار توقف عملیات برای ۱۰ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در تنگستان