Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد گفت: در سند سازگاری با کم آبی استان، به صفر رساندن افت آبخوان‌ها و حفظ زیرکشت محصولات موجود در اولویت است.

«محمدمهدی جوادیان‌زاده» در جلسه رویداد آبی اردکان که با حضور فرماندار، مدیران حوزه آب و جمعی از کشاورزان شهرستان برگزار شد، ضمن شنیدن مشکلات کشاورزان شهرستان و با بیان این که تنش آبی سراسر کشور را فرا گرفته و مشکلات باید سراسری حل شود، به برنامه سازگاری با کم آبی اشاره کرد و گفت: در این برنامه برای رفع نگرانی بخش کشاورزی، بحث حفاظت از آب‌های زیرزمینی ،حفظ سطح زیرکشت موجود و به صفر رساندن افت آب‌های زیرزمینی در اولویت قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به شوری و کمبود آب شهرستان اردکان و نیاز گیاهان به یک دوره آبشویی و نگرانی کشاورزان، ابراز امیدواری کرد با تشکیل یک تیم کارشناسی با محوریت فرماندار اردکان، جهاد کشاورزی، نماینده کشاورزان و نماینده‌ای از شرکت آب منطقه‌ای یزد، جهت برآورد نیاز واقعی گیاه و بازنگری پروانه چاه‌های کشاورزی در کمیسیون رسیدگی به آب‌های زیرزمینی، این نگرانی ها مرتفع شود.

جوادیان‌زاده همچنین با اشاره به نصب ۹۴ درصدی کنتور هوشمند چاه‌های کشاورزی، به نصب ۱۰۰ درصدی کنتورها تا پایان سالجاری تاکید کرد.

«مصطفی پوردهقان» فرماندار اردکان نیز در این نشست با  قدردانی از مدیران حوزه آب که تمام مساعدت خود را در مدیریت و تامین آب شرب و کشاورزی استان به کار می‌برند، با تاکید بر کاهش شدید منابع زیرزمینی، از متوسط افت سالیانه ۴۴ سانتی‌متر آب در دشت ممنوعه یزد-اردکان خبر داد.

وی با بیان این که مشکلات تأمین آب در اکثر نقاط کشور وجود دارد، عنوان کرد: با توجه به نصب کنتورهای هوشمند توسط آب منطقه‌ای مشکل خاموشی چاه‌های کشاورزی مرتفع شده است، اما نیاز به تأمین آب به منظور حفظ سطح زیر کشت موجود،‏‌ تاب آوری درختان و رهاشدگی باغات باید به صورت جدی مدنظر قرار گیرد.

پوردهقان خاطرنشان کرد: اقدامات علمی و کارشناسی، مصرف آب بر اساس مجوزهای صادر شده، نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌ها، مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز، ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و رعایت الگوی مصرف نقش بسیار مهمی در مدیریت منابع آبی خواهد داشت اما از بین رفتن محصولات کشاورزی و افزایش مشکلات ناشی از خشک شدن باغات و کاهش سرانه فضای سبز شهرستان از حساسیت‌های موجود است که مطالعه و بازنگری بیشتر تأمین کنندگان آب استان را طلب می‌کند.

فرماندار اردکان  با اشاره به تشکیل کمیسیون حفاظت از منابع آب که با حضور کارشناسان آب منطقه‌ای، جهادکشاورزی و بانظارت فرمانداری اردکان تشکیل خواهد شد افزود: مشکل حجم برداشت از چاه‌های کشاورزی در کمیسیون مربوطه ظرف دو هفته آتی تعیین تکلیف خواهد شد.

 در این جلسه رییس اداره منابع آب شهرستان اردکان نیز گزارشی از اقدامات این اداره در سالجاری ارائه داد و از نصب ۶۵ درصدی کنتور هوشمند چاه‌های کشاورزی، صنعت و خدمات خبر داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای یزد، در راستای این رویداد، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای یزد با امام جمعه شهرستان اردکان، دیدار و بر تعامل و همکاری دو طرف تاکید کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شركت آب منطقه اي يزد طرح سازگاری با کم آبی شرکت آب منطقه ای یزد چاه های کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۳۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم

ایسنا/هرمزگان مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: صنایع فعال قشم از جمله شرکت سیمان ملزم به انجام دو نوع پایش آنلاین و دوره‌ای با هدف بررسی درجه آلایندگی از سوی آزمایشگاه‌های معتمد سازمان محیط زیست و ارائه گزارش آن به سازمان حفاظت از محیط زیست هستند.

سید محمد هاشم داخته در نشست امروز (۱۹ اردیبهشت ماه) با اصحاب رسانه قشم در سالن مرکز بین‌المللی رشد، اعلام کرد: شرکت سیمان از صنایعی است که پیش از آغاز فعالیت مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، مجوز فعالیت دریافت و کار خود را شروع کرده اما برنامه‌های پایش محیط زیست این شرکت همانند دیگر صنایع بزرگ به صورت مستمر در حال اجرا است.

وی ادامه داد: تغییر معیارهای تعیین سطح آلایندگی واحدهای تولیدی صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده در کارگروهی از سوی هیات وزیران، تصویب شد که عدد مربوط به آلایندگی‌ها بسته به نوع صنعت نسبت به سال‌های قبل، بالاتر هم رفته است.

مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم با تاکید بر اینکه مدیریت آلودگی یک صنعت با توجه به میزان سرمایه‌گذاری، اشتغال و چرخه اقتصادی که در جامعه با خود به همراه دارد، نیازمند یک برنامه طولانی مدت و مستمر پایشی است، افزود: در این زمینه با شرکت سیمان قشم جلسات متعددی داشتیم و روند پایش‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه فیلترهای نصب‌شده در دودکش کارخانه، الکتروفیلترهایی هستند که از طریق جریان الکتریکی در مدار قرار می‌گیرند، عامل اصلی چگونگی عملکرد خروجی گرد و غبار از دودکش کارخانه سیمان قشم، نوسانات برق و محدودیت‌های تامین انرژی شامل محدودیت مصرف انرژی الکتریکی در فصول گرم و محدودیت مصرف گاز در فصول سرد است.

به گفته داخته، قطعی برق شرکت سیمان قشم باعث از کار افتادن الکتروفیلترهای این کارخانه می‌شود و انتظار داریم با برداشته شدن محدودیت تامین برق در این شهرستان، مشکل این شرکت و بقیه صنایع به ویژه در فصل تابستان حل شود.

او بیان داشت: سازمان منطقه آزاد قشم سال ۱۳۹۰ با ایجاد شورای عالی ارزیابی با حضور ۱۰ تن از بزرگان محیط زیست کشور موفق شد اقدامات مربوط به مجوز طرح‌های بزرگ صنعتی در این شورا را پس از تحلیل و بررسی و انجام اصلاحات لازم، صادر کن.

مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: صدور مجوز پروژه‌های بزرگ تا پیش از سال ۱۳۹۰ تنها از سوی سازمان محیط زیست کشور امکان‌پذیر بود.

وی با تاکید بر روند مستمر پایش آلاینده‌های صنعتی، از تلاش ۱۰ ساله شرکت ذوب و روی قشم برای حل این مشکل یاد کرد و گفت: در اوایل دهه ۸۰ این شرکت بار آلایندگی بالایی داشت، اما تعطیلی آن به دلیل بیکار شدن نیروها به‌ویژه فعالان جامعه محلی، عواقب اجتماعی به مراتب سنگین‌تری به همراه داشت که در نهایت تصمیم بر اجرای برنامه‌های نظارتی ۵ ساله برای ارتقاء استانداردهای محیط زیستی به منظور کاهش آلایندگی‌های این شرکت گرفته شد.

داخته ادامه داد: در حال حاضر این شرکت با راه‌اندازی سیستم تصفیه فاضلاب، فضای سبز مناسب و استفاده از فیلترهای تصفیه، موفق عمل کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آماده باش دستگاه‌ های عضو ستاد مدیریت بحران فومن
  • لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم
  • بازنگری سهمیه سوخت عملیات مکانیزه زراعی و باغی
  • ثبت ۲۱ رکورد جدید در پی بارش‌های سیل‌آسای سیستان و بلوچستان
  • لزوم ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر برای جلوگیری از حاشیه نشینی
  • بارش‌های سیل‌آسا در سیستان و بلوچستان 21 رکورد جدید ثبت کرد
  • ثبت ۲۱ رکورد جدید بارشی در سیستان و بلوچستان
  • هنرمندان اردکان در فرهنگسرای خاتمی گردهم آمدند
  • برنامه‌های بخش کشاورزی بر اساس اطلس موجود تعریف شود
  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید