Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@04:19:29 GMT

منابع آبي استان زنجان حال و روز خوشي ندارد

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۲۰۲۹۸

منابع آبي استان زنجان حال و روز خوشي ندارد

خبرگزاري آريا - زنجان - ايرنا - دادستان عمومي و انقلاب زنجان گفت: وضعيت منابع آبي کشور و به ويژه اين استان حال روز خوشي ندارد و بايد مسئولان براي اين موضوع چاره انديشي کنند.

به گزارش ايرنا، حجت الاسلام حسن مظفري شامگاه دوشنبه در بيست و ششمين جلسه شوراي حفاظت از منابع آب استان زنجان افزود: همه ما مسئول هستيم، تا اين وضعيت را ساماندهي و مديريت کنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار کرد: آبياري کشتزارها از فاضلاب شهري که در زنجانرود جاري است براي بهداشت شهروندان خطر دارد بنابراين همه مسئولان و متوليان اين حوزه که با سلامت مردم سر و کار دارد بايد تا رفع اين مشکل موضوع را پيگيري کنند.
حجت الاسلام مظفري يادآوري کرد: چرا قانونگذاران، قانوني را تصويب کردند که در آن دارندگان چاه هايي که قبل از سال 85 حفر شده، مي تواند صاحب پروانه بهره برداري شوند؟
وي اظهار کرد: چند شب بعد از تصويب اين مصوبه، مردم براي قرار گرفتن در ليست دريافت پروانه، شبانه به باغ ها و زمين هاي خود مراجعه و چاه حفر کردند.
حجت الاسلام مظفري تصريح کرد: اين مسئله کمر کشور در حوزه آب را شکست و سبب شد کشاورزي به طور غير اصولي افزايش يابد.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري زنجان نيز در اين نشست گفت: در جلسه اي که با حضور مديران مربوطه پيرامون فاضلاب شهري رها شده به زنجانرود برگزار شد، مقرر گرديد با اجراي چند طرح از دفع فاضلاب به اين رود جلوگيري شود.
مهرداد سلطاني تاکيد کرد: مقرر گرديد تا ساختمان هايي که فاضلاب خود را از راه جوي به درون رود رها مي کنند، با اخطار و روش هاي تشويقي يا تنبيهي نسبت به حفر چاه جذبي اقدام کنند.
وي يادآور شد: همچنين شهرداري موظف شد تا چند آشغال گير در مسير زنجانرود نصب کند، تا مانع از افزايش زباله در اين منطقه شود.
مديرعامل شرکت آب منطقه اي استان زنجان نيز در ادامه اين جلسه گفت: در مجموع تا سال گذشته اين شرکت موفق شده است 227 ميليون مترمکعب آب به منابع زيرزميني به طور مصنوعي تزريق کند.
يوسف رضاپور اظهار کرد: از مهر 96 تا ابتداي ارديبهشت امسال، بارندگي هاي زنجان در مجموع نسبت به ميانگين کل کشور، وضعيت بهتري دارد.
رضاپور افزود: سال گذشته براي مبارزه با حفر چاه غيرمجاز توسط سودجويان،20 عدد دستگاه حفر چاه توقيف شد.
وي تصريح کرد: سال گذشته اعتبار تخصيص يافته به طرح احيا و تعادل بخشي منابع آب زيرزميني زنجان حدود 70 ميليارد ريال بود.
به گزارش ايرنا، از ابتداي تشکيل شرکت آب منطقه اي زنجان تا پايان ارديبهشت سال جاري بيش از 3هزار و 150 حلقه چاه غير مجاز مسدود شده است.
اين در حالي است که طبق آمار هاي رسمي بيش از 7 هزار حلقه چاه و آمار هاي غير رسمي که مقامات قضايي استان به آن اذعان دارند، چيزي در حدود 9 تا 10 هزار حلقه چاه غيرمجاز در زنجان وجود دارد.
در تير سال 89، نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي قانون تعيين تکليف چاه هاي آب فاقد پروانه بهره برداري را تصويب کردند.
ماده واحده اين قانون مي گويد: وزارت نيرو موظف است ضمن اطلاع رساني فراگير و مؤثر به ذينفعان، طي دو سال تمام پس از ابلاغ اين قانون، براي کليه چاه هاي آب کشاورزي فعال فاقد پروانه واقع در کليه دشت هاي کشور که قبل از پايان سال 1385 هجري شمسي حفر و توسط وزارت نيرو و دستگاه هاي تابعه استاني شناسايي شده باشند و براساس ظرفيت آبي دشت مرتبط، با رعايت حريم چاه هاي مجاز، عدم اضرار به ديگران و عموم مشروط به اجراي آبياري تحت فشار توسط متقاضي پروانه بهره برداري صادر کند.
3216/8068
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۰۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست مجوز برای این صنف بیشترین تقاضا را دارد | ۲۵ اردیبهشت ؛ پایان مجوزهای کاغذی

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: مهدی امیدوار، سخنگو و عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران، از مزایا و چالش‌های پیش‌روی این طرح می‌گوید.

برای دریافت مجوز کسب‌وکار چه روندی باید طی شود؟

با تلاش‌هایی که درباره راه‌اندازی درگاه ملی مجوزهای کشور صورت گرفته در حال حاضر مسیر برای انجام عملیات دریافت مجوز در این سامانه هموار شده است. تا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ مجوزهای کاغذی به‌طور کامل از این گردونه خارج و مجوز الکترونیک جایگزین خواهد شد.

کدام کسب‌وکار بیشترین درخواست را برای اخذ مجوز دارد؟

در سال‌های اخیر بیشترین تقاضا برای دریافت مجوز کسب‌وکار در حوزه راه‌اندازی فروشگاه‌های خواربار است. این مجوز شامل بخش‌های ابطال، صدور و تمدید می‌شود، زیرا تعداد افراد شاغل در این حوزه از دیگر حوزه‌ها بیشتر است.

آیا تمام صنوف می‌توانند از درگاه ملی مجوزها، پروانه کسب بگیرند؟

بله. تمام فعالان حوزه کسب‌وکار، اعم از تولیدی، سیاحتی، تجاری، خدماتی و... باید از طریق سامانه مجوزها مراحل اخذ مجوز را انجام بدهند. سامانه ملی مجوزها برای خدمات‌دهی به تمامی صنوف و فعالان کسب‌وکار طراحی شده است.

با این روش دیگر نیاز به مراجعه حضوری برای دریافت مجوز نیست؟

پیش از این، درخواست‌کننده برای دریافت نامه باید به اتحادیه مراجعه می‌کرد که هم زمانبر بود هم به بار ترافیکی شهر اضافه می‌شد، اما با این روش هیچ نیازی به مراجعه حضوری به اداره اصناف یا اتحادیه‌ها نیست.

چه تغییرات در مراحل دریافت مجوز ایجاد شده است؟

خیلی از کسانی که بدون دریافت پروانه کسب، مشغول به‌کار بودند، یا اینکه در حال دریافت پروانه کسب به شیوه قدیمی بودند، با این روش به‌راحتی از سوی اتحادیه‌ها قابل شناسایی هستند و عملا از ۲۵ اردیبهشت انواع خدمات دولتی و بانکی به آنها تعلق نخواهد گرفت. اکنون بیش از ۳ میلیون واحد صنفی وجود دارد که باید پروانه کسب بگیرند یا اینکه پروانه کسب خود را تمدید کنند.

این شیوه جدید چه محاسنی دارد؟

همواره در اصناف با اعتراضات بسیاری درباره واحدهای بدون‌پروانه کسب روبه‌رو بوده‌ایم. این پروسه برای اعلام یا اخطار برای این واحدها در بعضی مواقع بسیار زمانبر بود و گاهی به پلمپ واحد متخلف نیز منجر می‌شد، اما با روش جدید نیاز به طی‌کردن این پروسه نیست، چرا که واحد صنفی اگر مراحل اخذ یا تمدید مجوز را در سامانه انجام نداده باشد به‌طور خودکار از خدمات دولتی و بانکی محروم خواهد شد.

از سوی دیگر در بخش اخذ پروانه کسب کاغذی به شیوه قدیمی، در مواردی تقلب و جعل اسناد و مهر و... صورت می‌گرفت و بابت این ماجرا اعتراضات و شکایات بسیاری به صنوف می‌شد، اما در شیوه الکترونیکی استعلامات به راحتی انجام می‌شود و می‌توان با مراجعه به سامانه مجوزها از صحت یا تقلبی‌بودن مدارک مطلع شد.

درگاه ملی مجوزها در رونق کسب‌وکار چه تأثیری دارد؟

دغدغه اتاق اصناف، مجوز الکترونیک یا کاغذی‌بودن آن نیست، یا اینکه مجوز سه روزه صادر می‌شود یا هفت روزه. انتظار ما از بخش دولتی این است که بعد از صدور مجوز، بازاری آرام که ارزش اقتصادی و رقابتی در آن معنا داشته باشد، به‌خصوص در حوزه کنترل تورم و عدم‌ثبات نرخ ارز ایجاد کند. درگاه ملی مجوزها در اخذ مجوز کسب‌وکار تسریع ایجاد کرده، اما مسئله مهم ماندگاری و ادامه‌دادن کسب‌وکارها در این بازار است.

اصلی‌ترین مانع برای دریافت مجوز کسب‌وکار چیست؟

خیلی از واحدهای صنفی در سراسر کشور در مکان استیجاری فعالیت می‌کنند که اکثرا با مشکلات بسیاری مانند عدم‌تمدید قرارداد یا بالابردن اجاره‌بها از سوی صاحبان ملک مواجه می‌شوند. این مسئله به‌دلیل نداشتن نظارت و قانون خاص در این زمینه است. در خیلی از کشورها با واحد کسب‌وکار قراردادهای ۳ یا ۵ ساله بسته می‌شود و هر سال به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد به اجاره‌بها اضافه می‌شود.

در کشور ما متأسفانه واحد صنفی اصلا نمی‌تواند درباره این موضوع برنامه‌ریزی داشته باشد، زیرا اینجا درباره تمدید و اضافه‌کردن اجاره‌بها قانون خاصی وجود ندارد و این صاحب ملک است که درباره این موضوع هرطور که بخواهد تصمیم می‌گیرد. یکی دیگر از مشکلات اصلی در کسب‌وکار عدم‌ثبات نرخ ارز است که همواره فعالان این حوزه را دچار مشکلات می‌کند.

بیشتر بخوانید:

شیوه‌های دریافت مجوز در ۱۰ حرفه جذاب

با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟

اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟

کدام مجوزها در زمان کمتری صادر می‌شوند؟

دریافت تمامی مجوزها در حوزه اصناف تقریبا روند یکسانی دارد و در یک بازه زمانی مشخص صادر می‌شوند. در کل با این روش اخذ تمامی مجوزها با روند سریع‌تری انجام می‌شود. بعضی از پروانه‌های کسب نیازمند استعلام از سازمان‌هایی مانند وزارت بهداشت، اداره اماکن یا پلیس امنیت هستند که آنها هم با دریافت QR کد می‌توانند ظرف مدت ۳ یا ۴ روز کاری مجوز کسب خود را دریافت کنند.

آیا نوسان نرخ ارز و تورم موجود، باعث کم‌شدن درخواست اخذ مجوز کسب شده است؟

این مسائل تأثیر فراوانی بر روند کاهش درخواست‌کنندگان پروانه کسب داشته و هر سال تعداد درخواست برای اخذ مجوز کسب‌وکار نسبت به سال قبل کمتر می‌شود. ما در این بخش هم متقاضی دریافت مجوز کسب داریم، هم انصراف‌دهنده از دریافت. متأسفانه در سال‌های اخیر تعداد درخواست برای ابطال پروانه کسب با سرعت بالا رو به افزایش است.

به‌طور مثال فرایندی برای دریافت پروانه کسب طی شده، اشتغال‌زایی صورت گرفته، اما بعد از گذشت یک تا یک سال و نیم بعد به‌دلیل بالارفتن نرخ اجاره‌بها که متاثر از وضعیت تورم و نرخ ارز است، فرد را برای ادامه کار دچار ناامیدی کرده است. مسئله نگران‌کننده بیشترشدن تعداد انصرافی‌ها از ورودی‌هاست.

آیا در درگاه ملی مجوزها تمام مراحل اخذ پروانه کسب به‌صورت آنلاین انجام می‌شود؟

بله. با توجه به تبصره ۷ ماده یک قانون تسهیل در صدور مجوزها از تاریخ اعلام شده صنوفی که پروانه کسب آنها در سامانه مجوزها ثبت نشده باشد و کد ۶ رقمی شناسه یکتا را دریافت نکرده باشند، همه خدمات اداری و بانکی آنها قطع خواهد شد. مجموعه اتاق اصناف ایران نیز براساس وظیفه متولی‌گری که برعهده دارد، این موضوع را به تمام اتاق‌های اصناف، اتحادیه‌ها و اعضا ابلاغ کرده است که درخواست‌کنندگان می‌توانند با کد شناسه صنفی، کد ملی، کد پستی یا شماره موبایل که به نام خود شخص باشد به‌راحتی وارد سامانه مجوزها شده و برای دریافت کد ۶ رقمی شناسه یکتا اقدام کنند.

درباره شناسه یکتا بیشتر توضیح بدهید؟

هر فردی که قصد راه‌اندازی کسب‌وکاری را دارد، یا اینکه در حوزه‌های صنوف، خدماتی، سیاحتی، صنعتی، تولیدی و... فعالیت می‌کند باید شناسه یکتا داشته باشد. این شناسه در سامانه مجوزها منحصرا برای هر کدام از این افراد صادر می‌شود. هر پروانه کسب که در سامانه مجوزها صادر می‌شود، دارای یک QR کد است و هر صنفی که وظیفه خدمات‌رسانی به این افراد را داشته باشد از طریق همین QR کد می‌تواند استعلامات مربوط به اعتبار مجوز کسب درخواست‌کننده خدمات را دریافت کند. با این روش مدیریت و نظارت بر کسب‌وکارها بهتر و دقیق‌تر انجام می‌شود.

کد خبر 850291 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اشتغال اصناف اقتصاد

دیگر خبرها

  • خاطره‌ای ماندگار از پرواز پروانه‌ها در حرم امام رضا (ع)
  • آغاز ساخت یک شهرک مسکونی ۵۵۵ هکتاری در اطراف قم
  • فیلم سینمایی «آبی روش» پروانه نمایش گرفت
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت/ اکران به زودی در سینماها
  • درخواست مجوز برای این صنف بیشترین تقاضا را دارد | ۲۵ اردیبهشت ؛ پایان مجوزهای کاغذی
  • جریمه میلیونی برای اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز
  • جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟
  • حذف پروانه کسب های کاغذی از ۵۰۰ هزارتا عبور کرد
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان