Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@11:51:37 GMT

حیواناتی که حوصله بزرگ کردن فرزند ندارند

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۲۸۵۴۵

حیواناتی که حوصله بزرگ کردن فرزند ندارند

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،آیا می‌دانستید برخی از حیوانات علاقه‌ای به بزرگ کردن فرزندانشان ندارند و سرپرستی و قیمومیت آن‌ها را به والدین دیگری تفویض می‌کنند!



امروز می‌خواهیم شما را با یک پرنده و یک پروانه عجیب آشنا کنیم که برای بزرگ کردن فرزندان خود شیوه‌ای کاملا متفاوت را برگزیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیوه‌ای که شاید از نظر برخی از ما فریبکارانه باشد اما اوج هوشمندی را در دنیای حیوانات روایت می‌کند.

پروانه آبی بزرگ و راز حمله به قلعه تروا

پروانه بالغ آبی بزرگ

برخی از پروانه‌ها مانند پروانه آبی بزرگ یک روی سیاه دارند. البته پروانه‌های بالغ در این میان گناهی ندارند و از شهد گل‌ها و گیاهان تغذیه می‌کنند اما فرزندان جوان آن‌ها اغلب سایر حشرات را می‌خورند. پروانه آبی بزرگ یکی از آن چند گونه پروانه‌ای است که از مورچه‌ها تغذیه می‌کند. این پروانه با نیرنگی خاص، یک نوع مورچه قرمز را فریب می‌دهد و مورچه‌های از همه‌جا بی‌خبر هم پروانه را به مقر فرماندهی‌شان برده و تیمار می‌کنند. پروانه‌های جوان، ماه‌ها در ضیافت لانه مورچه‌ها باقی می‌مانند و از لاروهای آن‌ها تغذیه می‌کنند و زمانی هم که بال‌هایشان تا حد لازم رشد کرد، برای بهره بردن از نور خورشید از لانه مورچه‌ها خارج می‌شوند.

پروانه ماده آبی هر کدام از تخم‌هایش را بر روی یک گیاه آویشن وحشی می‌گذارد. لاروها ظرف سه هفته اول از شهد گیاه آویشن تغذیه می‌کنند و سپس همچون قطره آب به زمین می‌افتند و یک مایع شیرین از خود ترشح می‌کنند که باعث جلب مورچه‌ها شده و آن‌ها را فریب می‌دهد. این روش خیلی ساده پروانه‌های جوان برای ورود به دژ دفاعی مورچه‌ها کافی است.

اما سوال اینجاست که مورچه‌ها چطور متوجه حضور بیگانگان نمی‌شوند؟

لاروهای فریبکار


یک مورچه بی‌خبر در حال حمل لارو پروانه بزرگ آبی

داستان از آنچه تصور می‌کنید ساده‌تر است، در حقیقت لاروهای پروانه وانمود می‌کنند که یکی از لاروهای مورچه‌ها هستند و از این طریق آن‌ها را فریب می‌دهند. آن‌ها در عین حال یک ماده شیمیایی هم از خود آزاد می‌کنند که برای مورچه‌ها تداعی‌کننده بوی لاروهای خودشان است. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که در این میان احتمالا اصواتی هم بازتاب می‌‌دهند که مشابه اصوات ملکه مورچه‌ها است و به همین دلیل است که مورچه‌ها به‌راحتی فریب می‌‌خورند. مرز ناآگاهی مورچه‌ها از خطر به حدی است که دیده شده اغلب خود آن‌ها هستند که به جستجوی این مهمان‌های ناخوانده می‌روند. زمانی که لارو پروانه توانست مورچه را با ترشح شهد شیرینش جذب کند، آنگاه مانند یک لارو مورچه رفتار می‌کند. این امر باعث می‌شود که مورچه لارو کشنده را بلند کند و با خود تا لانه حمل کند.

زمانی که لارو پروانه وارد لانه مورچه‌ها شد، درست مانند یک شکارچی حریص رفتار می‌کند و خیلی راحت لارو مورچه‌ها را گرفته و از آن‌ها تغذیه می‌کند. بعد از حدود ۹ ماه، لاروها تبدیل به شفیره شده و سپس پروانه می‌شوند. پروانه نیز سرانجام از لانه مورچه‌ها به بیرون می‌خزد و وارد فضای آزاد می‌شود. اما این داستان یک نکته جالب دیگر هم دارد، پروانه‌های آبی بزرگ برای بقا تنها به یک گونه مورچه وابسته هستند و به سایر گونه‌های مورچه توجهی نمی‌کنند. پروانه آبی بزرگ بالغ یک پروانه زیباست که در کلونی‌های کوچک زندگی می‌کند و به‌ندرت دورتر از جایی که متولد شده و رشد کرده، پرواز می‌کند. این پروانه تنها چند هفته زندگی می‌کند و طول عمرش فقط تا آن اندازه است که جفت خودش را پیدا کند و تخم بگذارد.


پروانه‌های بزرگ آبی اغلب در نزدیکی محل تولدشان یافت می‌شوند.

تا امروز در حدود ۵ هزار گونه از پروانه‌های آبی بزرگ شناسایی شده است. پروانه‌های مشابهی از همین خانواده در سرتاسر دنیا یافت می‌شوند که بسیاری از آن‌ها در زمان لاروی‌شان از لارو مورچه‌ها تغذیه می‌کنند. یک لارو پروانه زمانی که داخل لانه مورچه‌هاست، می‌تواند بیش از ۵۰۰ لارو مورچه را بخورد. پروانه‌های آبی بزرگ ۵ الی ۱۰ روز در تخم هستند، ۹ ماه به‌عنوان لارو در لانه مورچه‌ها زندگی می‌کنند و ۲ ماه نیز در مرحله شفیرگی و تنها یک ماه هم به‌عنوان یک پروانه بالغ پرواز می‌کنند. طول عمر پروانه‌های بالغ بیش از ۳ الی ۴ هفته نیست. متاسفانه این پروانه‌های زیبا امروزه در بسیاری نقاط جهان در معرض خطر انقراض قرار گرفته‌اند و دلیل عمده آن هم نابودی زیستگاهشان است.

فرزند بزرگ‌تر از والدین


لانه یک صعوه کوچک که تخم کوکو در آن گذاشته شده، تفاوت تخم‌ها قابل رؤیت است.

قضاوت در مورد پرنده‌ای که از لانه سسک‌ها (گروهی از گنجشک‌سانان)، صعوه‌ها و پیپت‌ها برای تخم‌گذاری سوءاستفاده می‌کند، طبیعتا کار راحتی نیست. اما به هر حال واقعیت این است که کوکوها کوچک‌ترین علاقه‌ای به نگهداری از جوجه‌هایشان ندارند و به‌راحتی قیمومیت فرزندان خود را به سایرین واگذار کرده و از زیربار مسئولیت شانه خالی می‌کنند. کوکوی ماده هر ساله به طور میانگین ۱۲ تخم را در ۱۲ لانه مختلف می‌گذارد. شباهت تخم‌های کوکو با تخم‌های میزبانان از همه جا بی‌خبر تاثیر به سزایی در موفقیت این شبیخون دارد. جالب اینجاست که تخم‌های کوکوی ماده یکسری ویژگی‌های خاص دارند و دقیقا همین ویژگی‌هاست که پذیرش آن‌ها را توسط والدین جدید تسهیل می‌کند.

هنوز مشخص نیست که کوکوهای ماده به چه شکلی لانه‌های­ میزبانان را انتخاب می‌کنند، اما بی‌تردید ویژگی‌های زیستگاه و غریزه بازگشت به محل تولد چندان هم بی‌تأثیر نیست. کوکوها ظاهرا مدت‌ها وقت صرف پیدا کردن لانه میزبانان می‌کنند و بعد از یافتن لانه مورد نظر با صبوری منتظر خروج میزبان می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد که در این پروژه شبیخون گونه هم کوکوی ماده و هم کوکوی نر نقش دارند، یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تضمین موفقیت هم همین همکاری مشترک با یکدیگر است.


در این تصویر یک کوکوی بالغ را مشاهده می‌کنید. این پرنده در ایران هم پراکنش دارد.

پس از آنکه لانه توسط کوکوی نر و ماده شناسایی شد، کوکوی نر نقش نگهبانی و دفاع و کوکوی ماده نیز نقش بازیگر خط مقدم را بر عهده می‌گیرد. کوکوی ماده‌ای که وارد لانه یک پرنده دیگر می‌شود، باید بسیار سریع عمل کند و قبل از بازگشت صاحب‌خانه نه‌تنها تخم صاحب‌خانه را به بیرون پرت کند بلکه در عین حال تخم خود را هم به شکلی جایگذاری کند تا بعدا توسط میزبان مورد پذیرش قرار گیرد. این کار همیشه هم راحت نیست، جنگ میان کوکوهای ماده برای تصاحب یک لانه پدیده رایجی است و بارها دیده شده. جالب اینجاست که اگر یک کوکوی ماده وارد لانه‌ای شود که پیش از وی تخم یک کوکو در آن گذاشته شده،درنگ نمی‌کند و تخم کوکوی قبلی را سریعا به بیرون پرتاب می‌کند و تخم خود را جایگزین می‌سازد. به همین دلیل است که کوکوهای ماده اغلب به همراه جفت‌هایشان از محدوده‌های تخم‌گذاری با دقت محافظت کرده و از ورود سایر همنوعانشان به لانه تسخیر شده با چنگ و دندان ممانعت می‌کنند.


در این تصویر یک پرنده کوچک به نام دم بادبزنی را می‌بینید که در حال تغذیه یک جوجه کوکو بزرگ‌تر از خود است

جوجه کوکوها طی ۱۲ روز و گاهی هم زودتر از سایر خواهر و برادران رضاعی متولد می‌شوند. جوجه‌های کوکو هم علاقه‌ای به خواهران و برادران از تخم درنیامده‌شان ندارند، در نتیجه به صورت غریزی باقی تخم‌های لانه را به بیرون پرتاب کرده و تمام توجه والدین را به یک‌باره به خود اختصاص می‌دهند. والدین از همه‌جا بی‌خبر هم از جوجه‌ها که البته اغلب از نظر جثه با آن‌ها تفاوت آشکار دارند، به مدت ۲۰ تا ۲۳ روز نگهداری کرده و آن‌ها را تغذیه می‌کنند. این پروسه تا زمانی ادامه دارد که جوجه به مرحله استقلال برسد و بتواند غذای خود را تامین و پرواز کند. در این مرحله است که آن‌ها والدینشان را ترک کرده و به‌سوی آینده نامعلومشان می‌روند.

منبع:برترین ها

انتهای پیام/

حیوانات عجیب با خلقیات باورنکردنی!

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۲۸۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست مجوز برای این صنف بیشترین تقاضا را دارد | ۲۵ اردیبهشت ؛ پایان مجوزهای کاغذی

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: مهدی امیدوار، سخنگو و عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران، از مزایا و چالش‌های پیش‌روی این طرح می‌گوید.

برای دریافت مجوز کسب‌وکار چه روندی باید طی شود؟

با تلاش‌هایی که درباره راه‌اندازی درگاه ملی مجوزهای کشور صورت گرفته در حال حاضر مسیر برای انجام عملیات دریافت مجوز در این سامانه هموار شده است. تا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ مجوزهای کاغذی به‌طور کامل از این گردونه خارج و مجوز الکترونیک جایگزین خواهد شد.

کدام کسب‌وکار بیشترین درخواست را برای اخذ مجوز دارد؟

در سال‌های اخیر بیشترین تقاضا برای دریافت مجوز کسب‌وکار در حوزه راه‌اندازی فروشگاه‌های خواربار است. این مجوز شامل بخش‌های ابطال، صدور و تمدید می‌شود، زیرا تعداد افراد شاغل در این حوزه از دیگر حوزه‌ها بیشتر است.

آیا تمام صنوف می‌توانند از درگاه ملی مجوزها، پروانه کسب بگیرند؟

بله. تمام فعالان حوزه کسب‌وکار، اعم از تولیدی، سیاحتی، تجاری، خدماتی و... باید از طریق سامانه مجوزها مراحل اخذ مجوز را انجام بدهند. سامانه ملی مجوزها برای خدمات‌دهی به تمامی صنوف و فعالان کسب‌وکار طراحی شده است.

با این روش دیگر نیاز به مراجعه حضوری برای دریافت مجوز نیست؟

پیش از این، درخواست‌کننده برای دریافت نامه باید به اتحادیه مراجعه می‌کرد که هم زمانبر بود هم به بار ترافیکی شهر اضافه می‌شد، اما با این روش هیچ نیازی به مراجعه حضوری به اداره اصناف یا اتحادیه‌ها نیست.

چه تغییرات در مراحل دریافت مجوز ایجاد شده است؟

خیلی از کسانی که بدون دریافت پروانه کسب، مشغول به‌کار بودند، یا اینکه در حال دریافت پروانه کسب به شیوه قدیمی بودند، با این روش به‌راحتی از سوی اتحادیه‌ها قابل شناسایی هستند و عملا از ۲۵ اردیبهشت انواع خدمات دولتی و بانکی به آنها تعلق نخواهد گرفت. اکنون بیش از ۳ میلیون واحد صنفی وجود دارد که باید پروانه کسب بگیرند یا اینکه پروانه کسب خود را تمدید کنند.

این شیوه جدید چه محاسنی دارد؟

همواره در اصناف با اعتراضات بسیاری درباره واحدهای بدون‌پروانه کسب روبه‌رو بوده‌ایم. این پروسه برای اعلام یا اخطار برای این واحدها در بعضی مواقع بسیار زمانبر بود و گاهی به پلمپ واحد متخلف نیز منجر می‌شد، اما با روش جدید نیاز به طی‌کردن این پروسه نیست، چرا که واحد صنفی اگر مراحل اخذ یا تمدید مجوز را در سامانه انجام نداده باشد به‌طور خودکار از خدمات دولتی و بانکی محروم خواهد شد.

از سوی دیگر در بخش اخذ پروانه کسب کاغذی به شیوه قدیمی، در مواردی تقلب و جعل اسناد و مهر و... صورت می‌گرفت و بابت این ماجرا اعتراضات و شکایات بسیاری به صنوف می‌شد، اما در شیوه الکترونیکی استعلامات به راحتی انجام می‌شود و می‌توان با مراجعه به سامانه مجوزها از صحت یا تقلبی‌بودن مدارک مطلع شد.

درگاه ملی مجوزها در رونق کسب‌وکار چه تأثیری دارد؟

دغدغه اتاق اصناف، مجوز الکترونیک یا کاغذی‌بودن آن نیست، یا اینکه مجوز سه روزه صادر می‌شود یا هفت روزه. انتظار ما از بخش دولتی این است که بعد از صدور مجوز، بازاری آرام که ارزش اقتصادی و رقابتی در آن معنا داشته باشد، به‌خصوص در حوزه کنترل تورم و عدم‌ثبات نرخ ارز ایجاد کند. درگاه ملی مجوزها در اخذ مجوز کسب‌وکار تسریع ایجاد کرده، اما مسئله مهم ماندگاری و ادامه‌دادن کسب‌وکارها در این بازار است.

اصلی‌ترین مانع برای دریافت مجوز کسب‌وکار چیست؟

خیلی از واحدهای صنفی در سراسر کشور در مکان استیجاری فعالیت می‌کنند که اکثرا با مشکلات بسیاری مانند عدم‌تمدید قرارداد یا بالابردن اجاره‌بها از سوی صاحبان ملک مواجه می‌شوند. این مسئله به‌دلیل نداشتن نظارت و قانون خاص در این زمینه است. در خیلی از کشورها با واحد کسب‌وکار قراردادهای ۳ یا ۵ ساله بسته می‌شود و هر سال به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد به اجاره‌بها اضافه می‌شود.

در کشور ما متأسفانه واحد صنفی اصلا نمی‌تواند درباره این موضوع برنامه‌ریزی داشته باشد، زیرا اینجا درباره تمدید و اضافه‌کردن اجاره‌بها قانون خاصی وجود ندارد و این صاحب ملک است که درباره این موضوع هرطور که بخواهد تصمیم می‌گیرد. یکی دیگر از مشکلات اصلی در کسب‌وکار عدم‌ثبات نرخ ارز است که همواره فعالان این حوزه را دچار مشکلات می‌کند.

بیشتر بخوانید:

شیوه‌های دریافت مجوز در ۱۰ حرفه جذاب

با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟

اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟

کدام مجوزها در زمان کمتری صادر می‌شوند؟

دریافت تمامی مجوزها در حوزه اصناف تقریبا روند یکسانی دارد و در یک بازه زمانی مشخص صادر می‌شوند. در کل با این روش اخذ تمامی مجوزها با روند سریع‌تری انجام می‌شود. بعضی از پروانه‌های کسب نیازمند استعلام از سازمان‌هایی مانند وزارت بهداشت، اداره اماکن یا پلیس امنیت هستند که آنها هم با دریافت QR کد می‌توانند ظرف مدت ۳ یا ۴ روز کاری مجوز کسب خود را دریافت کنند.

آیا نوسان نرخ ارز و تورم موجود، باعث کم‌شدن درخواست اخذ مجوز کسب شده است؟

این مسائل تأثیر فراوانی بر روند کاهش درخواست‌کنندگان پروانه کسب داشته و هر سال تعداد درخواست برای اخذ مجوز کسب‌وکار نسبت به سال قبل کمتر می‌شود. ما در این بخش هم متقاضی دریافت مجوز کسب داریم، هم انصراف‌دهنده از دریافت. متأسفانه در سال‌های اخیر تعداد درخواست برای ابطال پروانه کسب با سرعت بالا رو به افزایش است.

به‌طور مثال فرایندی برای دریافت پروانه کسب طی شده، اشتغال‌زایی صورت گرفته، اما بعد از گذشت یک تا یک سال و نیم بعد به‌دلیل بالارفتن نرخ اجاره‌بها که متاثر از وضعیت تورم و نرخ ارز است، فرد را برای ادامه کار دچار ناامیدی کرده است. مسئله نگران‌کننده بیشترشدن تعداد انصرافی‌ها از ورودی‌هاست.

آیا در درگاه ملی مجوزها تمام مراحل اخذ پروانه کسب به‌صورت آنلاین انجام می‌شود؟

بله. با توجه به تبصره ۷ ماده یک قانون تسهیل در صدور مجوزها از تاریخ اعلام شده صنوفی که پروانه کسب آنها در سامانه مجوزها ثبت نشده باشد و کد ۶ رقمی شناسه یکتا را دریافت نکرده باشند، همه خدمات اداری و بانکی آنها قطع خواهد شد. مجموعه اتاق اصناف ایران نیز براساس وظیفه متولی‌گری که برعهده دارد، این موضوع را به تمام اتاق‌های اصناف، اتحادیه‌ها و اعضا ابلاغ کرده است که درخواست‌کنندگان می‌توانند با کد شناسه صنفی، کد ملی، کد پستی یا شماره موبایل که به نام خود شخص باشد به‌راحتی وارد سامانه مجوزها شده و برای دریافت کد ۶ رقمی شناسه یکتا اقدام کنند.

درباره شناسه یکتا بیشتر توضیح بدهید؟

هر فردی که قصد راه‌اندازی کسب‌وکاری را دارد، یا اینکه در حوزه‌های صنوف، خدماتی، سیاحتی، صنعتی، تولیدی و... فعالیت می‌کند باید شناسه یکتا داشته باشد. این شناسه در سامانه مجوزها منحصرا برای هر کدام از این افراد صادر می‌شود. هر پروانه کسب که در سامانه مجوزها صادر می‌شود، دارای یک QR کد است و هر صنفی که وظیفه خدمات‌رسانی به این افراد را داشته باشد از طریق همین QR کد می‌تواند استعلامات مربوط به اعتبار مجوز کسب درخواست‌کننده خدمات را دریافت کند. با این روش مدیریت و نظارت بر کسب‌وکارها بهتر و دقیق‌تر انجام می‌شود.

کد خبر 850291 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اشتغال اصناف اقتصاد

دیگر خبرها

  • صید ماهی بدون پروانه در این شهر ممنوع شد
  • خاطره‌ای ماندگار از پرواز پروانه‌ها در حرم امام رضا (ع)
  • آغاز ساخت یک شهرک مسکونی ۵۵۵ هکتاری در اطراف قم
  • فیلم سینمایی «آبی روش» پروانه نمایش گرفت
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت
  • تصاویر | پژو ۲۰۶ و رنو ساندرو در برابر این شاسی‌بلندهای غول‌پیکر، مورچه‌اند
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت/ اکران به زودی در سینماها
  • درخواست مجوز برای این صنف بیشترین تقاضا را دارد | ۲۵ اردیبهشت ؛ پایان مجوزهای کاغذی
  • جریمه میلیونی برای اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز
  • جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟